Είναι μπερδεμένο...στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

>> Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Η ταινία "Είναι μπερδεμένο" θα προβληθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι.
Μέρες και ώρες προβολής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 28-02-2009 ΩΡΕΣ: 7-9 & 9-11 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 01-03-2009 ΩΡΕΣ: 7-9 & 9-11 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Νάνσι Μέγιερς
Ηθοποιοί: Μέριλ Στριπ, Στιβ Μάρτιν, Άλεκ Μπόλντγουιν
Διάρκεια: 120′

Η Τζέιν Άντλερ, μια διαζευγμένη επιχειρηματίας και μητέρα τριών παιδιών, είναι τελείως παραιτημένη από τον έρωτα μετά την απιστία και προδοσία του πρώην συζύγου της, όταν βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένη σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο. Οι άντρες που την διεκδικούν είναι ο Άνταμ, ένας επίσης διαζευγμένος αρχιτέκτονας, έξω καρδιά, αλλά κι ο Τζέικ, ο μετανιωμένος πρώην σύζυγός της, ο οποίος την επαναπροσεγγίζει ερωτικά, στην αποφοίτηση του γιου τους, έπειτα από 10 χρόνια κι αρκετή κατανάλωση αλκοόλ και τo πράγμα είναι μπερδεμένο! Όπως είναι φυσικό, οι ισορροπίες είναι επισφαλείς και το γέλιο άφθονο, αφού αυτό το ερωτικό τρίο δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα! Ποιον θα επιλέξει τελικά η Τζέιν;

Μια ταινία για τον έρωτα, το διαζύγιο κι ό,τι ήθελε προκύψει!

Κριτική
Μια όμορφη, ζεστή, διανθισμένη με άφθονο χιούμορ, ρομαντική κωμωδία γύρω από ενήλικα πρόσωπα και τα σεξουαλικά τους προβλήματα.
Οι ιστορίες με ενήλικες γυναίκες φαίνεται να είναι το φόρτε της Αμερικανίδας σεναριογράφου-σκηνοθέτριας Νάνσι Μέιερς («Αυτό που θέλουν οι γυναίκες»). Στη νέα της αυτή ταινία η Μέριλ Στριπ (που ήδη έχει προταθεί για Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας) ερμηνεύει τη Τζέιν Αντλερ, μια χωρισμένη ιδιοκτήτρια ρεστοράν και μητέρα τριών παιδιών, η οποία, ενώ ύστερα από δέκα χρόνια διαζυγίου αρχίζει τελικά να ξαναφτιάχνει τη ζωή της όπως ακριβώς θέλει, βρίσκεται ξαφνικά ανάμεσα σε δύο άντρες που τη διεκδικούν: τον Ανταμ (Στιβ Μάρτιν), έναν χωρισμένο αρχιτέκτονα, και τον Τζέικ (Αλεκ Μπόλντουιν), τον μετανιωμένο πρώην σύζυγό της που επανεμφανίζεται στην αποφοίτηση του γιου τους.
Η Μέιερς δεν επικεντρώνεται μόνο στις σχέσεις ανάμεσα στα ενήλικα πρόσωπά της και τα σεξουαλικά τους προβλήματα αλλά και στις σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους, για να εκμεταλλευτεί τις διάφορες πτυχές της ζωής τους και να δημιουργήσει διάφορες φαρσικές καταστάσεις. Η ταινία της δεν ξεφεύγει από τις συνταγές των ρομαντικών κωμωδιών, οι οποίες στόχο τους έχουν να τονίζουν τις καλές διαθέσεις των ανθρώπων που κινούνται στον κόσμο τους και να επιβεβαιώνουν τη νίκη του αληθινού έρωτα. Σ’ αυτό έχει βοηθό της τη Μέριλ Στριπ που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μας πείσει για τα δεινά των μεσήλικων γυναικών και να μας κάνει να δεχτούμε τις διάφορες υπερβολικές, συχνά φαντεζίστικες, λύσεις που προτείνει η Μέιερς.

ΝΙΝΟΣ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δημοσίευση σχολίου