Ραγκούσης: Για να πετύχει ο "Καλλικράτης" πρέπει να δουλέψουν και να συνεργαστούν όλοι

>> Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Τη συνεργασία των αυτοδιοικητικών ζήτησε από το βήμα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΑΕ ο υπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος τόνισε ότι για να πετύχει ο "Καλλικράτης" πρέπει να δουλέψουν και να συνεργαστούν όλοι.

Περιμένω τις υποδείξεις σας, τις διαμαρτυρίες σας, τις προτάσεις σας, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός απευθυνόμενος στους συνέδρους καθιστώντας με αυτό τον τρόπο σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς να λάβει υπόψιν της τις προτάσεις των Νομαρχών. Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε εξαιρετικά ώριμο το πολιτικό προσωπικό των Νομαρχιών και δήλωσε ότι υπάρχουν οι πόροι και η πολιτική βούληση για την πραγματοποίηση αυτής της μεγάλης διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας.

Η αυτοδιοίκηση, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, είναι έτοιμη για τη μεγάλη τομή, περιμένει όμως συγκεκριμένες προτάσεις για πόρους, αρμοδιότητες κυρίως όμως για ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Ελλείψεις και ασάφειες διαπίστωσε στον νομοσχέδιο για τη νέα διοικητική δομή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαράς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το εγχείρημα αυτό είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Ο κ. Σαμαράς συμφώνησε ότι το πολιτικό προσωπικό των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων είναι ώριμο λέγοντας χαρακτηριστικά πως για πρώτη φορά η αυτοδιοίκηση είναι πιο μπροστά από το κράτος.

(http://www.ana-mpa.gr/)

Δημοσίευση σχολίου