Το Γυμνάσιο Λεπενούς συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης

>> Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Τον περασμένο μήνα αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Λεπενούς ταξίδεψε στην Σλοβενία στα πλαίσια του Προγράμματος "Δια Βίου μάθησης Comenius" με τίτλο "European Puzzle", το οποίο υλοποιούν σχολεία από 9 Ευρωπαϊκές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Πολωνία, Λετονία, Ουγγαρία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

Η ομάδα αποτελούμενη από μαθητές και καθηγητές του σχολείου ταξίδεψε ως τη Murska Sobota της Σλοβενίας, όπου έλαβε χώρα η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων, προκειμένου να παρουσιάσει τα αποτελέσματα εργασίας, που είχε γίνει κατά το προηγούμενο τρίμηνο με δύο κλαδους:
1) Εθνικές και Θρησκευτικές γιορτές και οι αντίστοιχες παραδόσεις
2) Τοπικά παραδοσιακά φαγητά


Η πρώτη συνάντηση είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβρη στην Πολωνία και είχε οργανωτικό χαρακτήρα.

Όπως ομολογείται, μετά από κάθε τέτοια επίσκεψη όλοι επιστρέφουν έχοντας κερδίσει σε εμπειρίες και ιδέες και έχοντας αποκτήσει ώθηση για δημιουργία στον εκπαιδευτικό χώρο.

Τον Απρίλιο το Γυμνάσιο Λεπενούς, έχει την τιμή να είναι αυτό το σχολείο υποδοχής. Θα κληθεί να φιλοξενήσει 45 περίπου άτομα (30 ενήλικες και 15 παιδιά) και τούτο το αντιμετωπίζει ως πρόκληση και ευκαιρία. Πρόκληση να αποδείξει ότι μπορεί και ευκαιρία να αρθεί ψηλότερα.

Δημοσίευση σχολίου