Συνάντηση Μοσχολιού με τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή

>> Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Οι αθλητικές υποδομές στην πόλη ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παύλος Μοσχολιός με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ.Πάνο Μπιτσαξή το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010.

Μεταξύ των δύο βασικών ζητημάτων που έθεσε ως προτεραιότητα για την επίλυση τους ο κ.Μοσχολιός ήταν η αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αερογέφυρα που παραμένει «γιαπί» τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, και οι απαραίτητες επισκευές (στεγανοποίηση, ξύλινο δάπεδο) στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Μιχάλης Κούσης».

Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Μπιτσαξή ο κ.Μοσχολιός παρέδωσε υπόμνημα στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:

Κύριε Γενικέ
Με την παρούσα επιστολή, επιθυμώ να σας ενημερώσω για δύο βασικά ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας και άπτονται των αρμοδιοτήτων σας, ώστε με τη δική σας παρέμβαση να επιλυθούν τα προβλήματα και να προωθηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Α. ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
Το 1995 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενέταξε σε πρόγραμμα την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Αγρίνιο, επί οικοπέδου τριών περίπου στρεμμάτων, με συντελεστή δόμησης 1,2 που παραχώρησε ο Δήμος για το σκοπό αυτό.
Το έργο δημοπρατήθηκε στις 15-12-1997, με προϋπολογισμό 220.000.000 δρχ., και στις 18-2-1998 υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο, ο οποίος είχε προσφέρει έκπτωση 36%.
Τον Αύγουστο του 1999, ο ανάδοχος προέβη σε διακοπή εργασιών, στις 19-7-2000 κηρύχθηκε έκπτωτος και στις 15-4-2003 έγινε οριστική διάλυση της εργολαβίας. Είχε κατασκευαστεί μόνο ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου.
Στις 13-4-2009, μετά από συνεργασία των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου, ολοκληρώθηκε η μελέτη αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου προϋπολογισμού 1.026.000 ευρώ συν ΦΠΑ, και υποβλήθηκε για έγκριση στο Γραφείο του Υφυπουργού κ. Ιωαννίδη. Για λόγους άγνωστους σε μας δεν δόθηκε ακόμη η έγκριση δημοπράτησης.

Β. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ»
Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» από το 2004 έχει κατασκευαστεί το έργο «ΕΑΚ Αγρινίου: κατασκευή ξύλινου δαπέδου, στεγάνωση και λοιπές εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο», του οποίου η Επιτροπή Παραλαβής δεν προέβη στην οριστική παραλαβή, γιατί παρατηρήθηκαν προβλήματα στεγάνωσης και εισροής υδάτων στο χώρο.
Με ειδική διαταγή του Προϊσταμένου του Τμήματος κατασκευών της Γ.Γ.Α. (Διευθύνουσας τα έργα Υπηρεσίας) περί άρσης των κακοτεχνιών του έργου, που κοινοποιήθηκε στον ανάδοχο κ. Δημ. Θεοχάρη Ε.Δ.Ε. στις 27 Ιανουαρίου 2009, δόθηκε εντολή εντός 20 ημερών να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες.
Στις 4-4-2009 το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» ενημέρωσε την Υπηρεσία σας ότι ο ανάδοχος δεν προέβη σε αποκατάσταση των κακοτεχνιών. Έκτοτε δεν υπάρχει καμία εξέλιξη επί του θέματος, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα προβλήματα (καταστροφή παρκέ κλπ).

Κύριε Γενικέ,
Τα προηγούμενα χρόνια, λόγω σκοπιμοτήτων, οι οποίες δεν είναι κατανοητές σε εμάς , ο Δήμος Αγρινίου αδικήθηκε κατάφορα. Σήμερα, δεν επιζητούμε ιδιαίτερη μεταχείριση. Επιζητούμε την άρση της αδικίας σε βάρος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Αντιλαμβάνεστε ότι η διατήρηση αυτής της κατάστασης που χρονίζει για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, τείνει να καταστεί μνημείο αφερεγγυότητας της κεντρικής εξουσίας απέναντι στην Περιφέρειά μας, μιας Περιφέρειας που πρέπει να καλύψει αθλητικές υποδομές μιας μεγάλης ενδοχώρας, όπου μαζί με τον πληθυσμό της πόλης αριθμεί 150.000 κατοίκους, και στην οποία δεν υπάρχει άλλο σύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο που να πληρεί τις προδιαγραφές για όλα τα αθλήματα και που να μπορεί να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις.
Αφού σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Αγρινίου θα είναι τόσο στη δική σας διάθεση όσο και των αρμοδίων υπηρεσιών, παρακαλώ για τη δική σας παρέμβαση, ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα και να αποδοθούν στους κατοίκους της περιοχής μας οι χώροι άθλησης που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και ιδιαίτερα η νεολαία της περιοχής.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

Δημοσίευση σχολίου