Απεργούν οι διπλωματούχοι μηχανικοί στις 10 Φεβρουαρίου

>> Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί τους μηχανικούς να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου.

Για τρεις λόγους.
1. Γιατί υπάρχει κρίση απασχόλησης, συνεχής υποβάθμιση των όρων εργασίας και κίνδυνος υπονόμευσης του τρόπου που ασκείται το επάγγελμα, με τη δημιουργία ενός πλαισίου εξοντωτικού αθέμιτου ανταγωνισμού.

2. Γιατί μπορούν άμεσα να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας και απασχόληση. Ειδικότερα σε περιόδους κρίσης δεν επιτρέπονται ενέργειες που, χωρίς εμφανή αιτιολόγηση, απομακρύνουν τις υπάρχουσες διεξόδους. Παραδείγματα: οι παρεμβάσεις στο ΓΟΚ που παγώνουν τις προοπτικές αναθέρμανσης της οικοδομής. Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση μέτρων που αφορούν παρεμβάσεις στις υπάρχουσες κατασκευές. Η μη έγκαιρη αναθεώρηση ΕΣΠΑ και ΠΔΕ. Οι μακρόσυρτες διαδικασίες στο κτηματολόγιο, ενώ υπάρχουν δεσμευμένοι πόροι. Η ασάφεια και η ανασφάλεια δικαίου στον πολεοδομικό σχεδιασμό και τη δόμηση. Η φορολόγηση μεγάλου μέρους των εσόδων χωρίς υπολογισμό των δαπανών που αντιστοιχούν σε αυτά.

3. Γιατί παράλληλα με τα μέτρα αύξησης των εσόδων του κράτους, που πρέπει να είναι δίκαια, πειστικά, με κατεύθυνση τη μείωση των ανισοτήτων, η Κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί στους εργαζόμενους, να αξιοποιήσει το επιστημονικό δυναμικό, να θέσει στόχους για την αναβάθμιση του παραγωγικού δυναμικού. Να γίνει σχεδιασμός ανάπτυξης σε βάθος δεκαετίας με στήριξη κλαδικών πολιτικών, με αποτελεσματικό μηχανισμό δημόσιας διοίκησης, με πεδία νέων τεχνολογιών και καινοτομίας. Να περάσουμε από την επιχειρηματικότητα χαμηλού κόστους σε μια επιχειρηματικότητα προοπτικών και πλεονεκτημάτων σε επίπεδο διεθνούς ανταγωνισμού, ικανή να απορροφά τη διαθέσιμη και εμπλουτιζόμενη γνώση.

Το ΤΕΕ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα σωματεία υπαλλήλων και μισθωτών. Καλεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, σε αναγνώριση του γεγονότος ότι τα προβλήματα των μηχανικών είναι αλληλοεξαρτώμενα, να συμμετάσχουν και αυτοί στις κινητοποιήσεις.

Δημοσίευση σχολίου