Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας

>> Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Την πεποίθησή του ότι επερχόμενες αλλαγές στην διοικητική διάρθρωση της χώρας, θα αποβούν ωφέλιμες για τους πολίτες και την κοινωνία, καθώς την τοπική και την περιφερειακή ανάπτυξη, εξέφρασε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
«Η λειτουργία του σημερινού κράτους παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες και γι΄ αυτό θα πρέπει να ανατραπεί.
Να πάμε σε ένα πλαίσιο ενός κράτους που θα λειτουργεί με περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια με ρόλο στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, σε ένα κράτος που θα στηρίζεται στους θεσμούς της τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης»
, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σώκος, ο οποίος σε άλλο σημείο κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους με την διοικητική μεταρρύθμιση σε «πανστρατιά για την ριζική αλλαγή δομών και καταστάσεων ενός κράτους που χειμάζεται».
Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας υπογράμμισε, ότι οι όποιες μεταρρυθμίσεις θα πετύχουν με την ουσιαστική συμμετοχή όλων εκείνων που υπηρετούν τους θεσμούς και αυτοί είναι οι υπάλληλοι οι οποίοι με την δουλειά τους εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του συστήματος.
«Οι εργαζόμενοι υπηρετούν τον πολίτη και την κοινωνία, η οποία έχει απαιτήσεις οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με αυταπάρνηση ευσυνειδησία και ενέργειες στα πλαίσια της νομιμότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σώκος.
Στην τελετή χοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος και ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Στάθης Τσούκαλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πάνος Τσιχριντζής, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε κ. Γιώργος Παπαναστασίου, εκπρόσωποι δήμων και εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, Αντινομάρχες, νομαρχιακοί σύμβουλοι και πλήθος στελεχών και εργαζομένων στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας.

(http://www.aitnia.gr)

Δημοσίευση σχολίου