Θανάσης Παπαθανάσης: «Κάποιοι βιάστηκαν και εξετέθησαν»

>> Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

«Κάποιοι βιάστηκαν και εξετέθησαν»
ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ναυπάκτου – ΚΕΔ-ΥΠΕΠΘ για τις μόνιμες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ναυπάκτου.

«Κάποιοι βιάστηκαν και εξετέθησαν. Είναι προτιμότερο να σκέφτονται το συμφέρον του τόπου και το μέλλον των σπουδαστών της πόλης μας, παρά να επιδίδονται σε στείρα αντιπολίτευση».
Με αυτά τα λόγια, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης παρουσίασε και επέδωσε στους δημοσιογράφους το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Ναυπάκτου της ΚΕΔ και του ΥΠΕΠΘ αλλά και με την αγαστή συνεργασία της Διοίκησης και του Προέδρου του ΤΕΙ για τη δρομολόγηση όλων των αναγκαίων ενεργειών, προκειμένου το ΤΕΙ Ναυπάκτου, να αποκτήσει σύγχρονες, λειτουργικές μόνιμες εγκαταστάσεις.

Στο Μνημόνιο αναφέρονται ρητά, όλες οι προϋποθέσεις και οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε άμεσα το ΤΕΙ στη Ναύπακτο να αποκτήσει τις δικές του εγκαταστάσεις. Ειδικότερα το Μνημόνιο συνεργασίας με την ΚΕΔ αφορά την εκπόνηση Επιχειρησιακής Μελέτης για τη χωροθέτηση των κτιρίων του ΤΕΙ, του ΚΤΕΛ, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

«Ως Δήμος Ναυπάκτου, με σταθερά βήματα, με σύνεση και υπευθυνότητα και κυρίως με διάλογο με όλους τους αρμόδια εμπλεκόμενους φορείς, από την πρώτη στιγμή δρομολογήσαμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε το ΤΕΙ να έχει σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις», τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου.
Όπως ο ίδιος ξεκάθαρα ανέφερε «Ο διάλογος αυτός συνεχίζεται με τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Διοίκησης του ΤΕΙ και του Υπουργείου Παιδείας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας, των σπουδαστών και των διδασκόντων του ΤΕΙ στην πόλη μας. ».

Να σημειωθεί ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή εξασφάλισε την αποπληρωμή των μισθίων των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ ύψους 200.000 ευρώ ετησίως να γίνεται από το ΥΠΕΠΘ, εξοικονομώντας για το Δήμο ένα σημαντικό χρηματικό ποσό κάθε χρόνο.

«Προτεραιότητά μας είναι το συμφέρον της πόλης μας, αλλά και η εξασφάλιση προϋποθέσεων ανάπτυξης για τη Ναύπακτο και την ευρύτερη περιοχή», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Δημοσίευση σχολίου