Θανάσης Παπαθανάσης για το ΕΠΑΛ Ναυπάκτου: "Προέχει η ασφάλεια των μαθητών"

>> Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Στην ανακοίνωση συγκεκριμένων ενεργειών για την αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος του ΕΠΑΛ προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.

Σε συνέντευξη τύπου προς τα Μέσα Επικοινωνίας ανέφερε τα εξής:

1. Την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για την άμεση μεταστέγαση των μαθητών του ΕΠΑΛ, για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας για τους μαθητές.

2. Ανέφερε ότι σε συνεργασία με τη ΝΑ Αιτ/νίας, η ΝΑ Αιτ/νίας προχωρά άμεσα στις απαιτούμενες μελέτες για την επισκευή του νότιου κτιρίου, (αποκατάσταση φθορών) και παράλληλα να γίνει η κατεδάφιση του βόρειου κτιρίου, που έχει κριθεί ακατάλληλο με συγκεκριμένο πάντα χρονοδιάγραμμα.

3. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι ήρθε ήδη σε επαφή με το ΥΠΕΠΘ για τη σύνταξη Εξειδικευμένης Ολοκληρωμένης Μελέτης προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή μιας σύγχρονης και λειτουργικής σχολικής μονάδας.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Αντιδήμαρχος Ν. Κούμπιος παρουσίασε με λεπτομέρεια τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα, ενώ τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή βγαίνει μπροστά και παίρνει πρωτοβουλίες για σημαντικά θέματα, όπως η Παιδεία στον τόπο μας».

«Σε θέματα που αφορούν το μέλλον των παιδιών μας οφείλουμε όλοι με σύνεση και υπευθυνότητα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Η παιδεία είναι υπόθεση όλων μας και δε χωρά μικροκομματικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές, που έχουν απορριφθεί από τους πολίτες. Όλοι μαζί με διάλογο και συναίνεση μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλλίτερο μέλλον για τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.

Δημοσίευση σχολίου