Δήμαρχος Ναυπάκτου: «Προϋπολογισμός Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ευθύνης» για το 2010

>> Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

* Καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη

* Μείωση 50% στα δημοτικά τέλη για τους δημότες που έχουν στις οικογένειές τους προστατευόμενα μέλη ΑΜΕΑ.

Με συνολικό προϋπολογισμό 22.000.000, προσαυξημένο κατά 30%, από τον αντίστοιχο περσινό, από τον οποίο τα 11.000.000 αφορούν το Τεχνικό Πρόγραμμα και χωρίς καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη για τους Δημότες τη νέα χρονιά, ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπάκτου για το 2010.
Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, λόγω της οικονομικής κρίσης και στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η Δημοτική Αρχή κατέθεσε προς ψήφιση τον Προϋπολογισμό για το 2010 στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (18.12.09).


«Είναι προϋπολογισμός Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ευθύνης» τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου
Θανάσης Παπαθανάσης. στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως ο ίδιος είπε «Ανάπτυξης γιατί δίνει έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία της πόλης με ένα εξαιρετικά ουσιαστικό και στοχευμένο Τεχνικό Πρόγραμμα, που καταρτίστηκε με βάση τις ανάγκες τόσο των Τοπικών Διαμερισμάτων, όσο και του παραδοσιακού ιστού της πόλης, ώστε τη νέα χρονιά η Ναύπακτος να αποκτήσει ακόμη περισσότερες υποδομές».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Με προγραμματισμό και ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του Δήμου (διαχειριστική επάρκεια, πιστοποίηση ISO, οργάνωση Κοινωφελών Εταιριών), η Ναύπακτος αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος».
«Κοινωνικής ευθύνης αφού στη δύσκολη για όλους μας περίοδο που διανύουμε δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για όλους τους συμπολίτες μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον ψηφισθέντα Προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνεται η μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη για τους δημότες που έχουν στις οικογένειές τους προστατευόμενα μέλη ΑΜΕΑ.
«Η απόφαση αυτή αποτελεί έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης και ειλικρινούς προσφοράς προς τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη», ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.

«Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπάκτου μας δίνει μεγαλύτερες ευκαιρίες για την άσκηση αναπτυξιακής πολιτικής που στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Με ορθό προγραμματισμό, με σύνεση και αποφασιστικότητα καθώς και πολιτική βούληση μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα για τον τόπο μας ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες»
, κατέληξε ο Δήμαρχος.

Δημοσίευση σχολίου